Mexiko 2011 – den třináctý – Cozumel

Agustin and Erik

Devátého prosince jsme se vydali hledat stopy po americké manželce Sandřina strýce na ostrov Cozumel. Měla tu založit montessoriovskou školu zaměřenou na přirozený vývoj dítěte. Na ostrov jsme se dostali trajektem, který spojuje Playa del Carmen a San Miguel na Cozumelu. Počasí nám bohužel moc nepřálo a po vylodění jsme je zírali na proudy vody valící se z nebe. Bylo rozhodnuto, že potřebujeme auto a Michael se vydal do půjčovny nějaké sehnat. Když dorazil, šli jsme hledat školu a opravdu jsme ji nalezli.

Mexico2011_76

Prostě škola Julie Ambrožové:-) Když byl hlavní úkol naší mise splněn, následoval oběd v restauraci specializované na mořské potvůrky jménem La Mission. Krásný a vtipný interiér, ochotná obsluha a skvělé jídlo. Sandřičce koupil Agustin speciální kávu a její příprava byla neskutečná, skoro jako balet s kávou. Pokud někde najdu video, dám ho sem.

Mexico2011_77

Mexico2011_79

Počasí se začalo zlepšovat a tak jsme se rozhodli, že zbytek posledního dne na Mayské riviéře strávíme u vody. Michael vytáhl iPhone a jak je jeho zvykem dotázal se pana Google kam zajet a jako obvykle se nemýlil. Prázdná pláž, slunečníky, spousty mušlí a nádherná azurová voda Karibiku. Pláž se jmenovala Palancar Beach – kdyby jste ji hledali…

Mexico2011_78

Na pláži jsme zdrželi až do večera, kdy se zase vrátil déšť a dal nám tak najevo, že je čas se vrátit do přístavu na trajekt. Cesta zpátky byla poněkud neklidná, velké vlny cloumaly lodí, ale s pivem v ruce byla cesta hned veselejší. Domů jsme dorazili už za úplné tmy.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Loading...

 

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.