Korsika 2006 – den pátý – dolmen Fontanacia a Bonifacio

KoKorsika

Vstáváme poměrně brzy ráno do podmračeného dne a míříme k dalšímu prehistorickému nalezišti, kterému vévodí dolmen Fontanacia. Ukazatele nás navigují ze silnice na prašnou cestu, kde vůbec netušíme, zda se pohybujeme správným směrem. Celá plošina Cicali je zarostlá a první co objevujeme jsou menhiry. Po nějaké době se nám daří nalézt i dolmen, jehož horní deska prý váží 3,5 tuny! Vracíme se po zarostlých stezkách zpět k autu a po N196 přes městečka Rocapina a Caldarello míříme do Bonifacia.

Popojíždíme děsivou kolonou na parkoviště, které je umístěno v horní části města, kousek od mohutných městských hradeb a od svérázného hřbitova plného hrobek. Po zaparkování se vydáváme na prohlídku uzoučkých, malebných uliček města. Procházíme hřbitovem a městskou tržnicí, kde prodávají sýry, prosciutto a různá sušená masa.

Město je opravdu nádherné a je z něj krásný výhled na proslulé útesy. Všude lákají na mořské dobroty hospůdky a hotýlky a my nakonec neodoláme a jdeme si dát mušle. tedy lépe řečeno Sandřička si dává mušle, já si omylem objednávám tatarák:-( Po „dobrém“ obědě míříme za město, kde je ještě lepší výhled na útesy. Očividně se tam chodí pařit, všude jsou rozbité lahve od vína a zbytky po piknicích. Pohled ale stojí za to…

Odtud jedeme do vnitrozemí směrem ke kaskádám Cascade des Anglais, vzhledem k tomu jaký obrovský kus cesty to je, tak končíme naši dnešní pouť v městečku Ghisoni, kam dorážíme až po šesti hodinách jízdy někdy okolo deváté hodiny večer.

Před spaním ještě procházíme večerním městečkem a pozorujeme místní, jak na náměstí u kostela hrají petanque. Začíná lehce pršet a tak se stahujeme do auta a ukládáme se ke spánku. Déšť přechází v ohromný liják a my usínáme.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Loading...

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.