Opel Meriva – rozloučení s naší cestovací Merivkou

Kupujeme Merivku

Schylovalo se k tomu už delší dobu a teď se to stalo. Naše cestovací Merivka už není naše, prodali jsme ji ve čtvrtek 22.1.2009 mému kolegovi Vojtovi a jeho blondýně. A už se nejmenuje Merivka, ale Merry. My jsme si koupili nové cestovací autíčko Opel Zafira ve výbavě Cosmo, tedy té nejvyšší, jaká se dá pořídit. A co je nejlepší- má prosklenou panoramatickou střechu!!! Ale o Zafiře až někdy jindy.

Merivka na své první cestě do Hallstattu

Merivka nám dělala věrnou společnici přes čtyři roky a za celou tu dobu nás na našich cestách nikdy nevypekla a vždy nás dopravila kam jsme chtěli. Koupili jsme ji jako skladový vůz v srpnu 2004 ve firmě Srba a od začátku to byl náš miláček s úžasně variabilním prostorem, který nám umožnil převážet neskutečně velké věci, pohodlně se ve dvou vyspat na rovné podlaze (zadní sedačky se sklápí do roviny s nákladovou plochou)

Letiště v Merivce

a skvěle si s ní užít na našich cestách. Vozila lyže a kola na střeše,

Merivka s koly

Na lyžích

občas byla zneužita jako stěhovací auto, dokonce vozila i cement a další stavební nesmysly na naší Jindřichovskou chaloupku.Podnikla s námi cesty do Rakouska, Německa, Španělska, Francie, Švýcarska, Itálie, na Sardinii a na Korsiku.

Meriva a zapadající slunce na Korsice

Na Sardinii

Zdolávala hory, přejela přes Grossglockner, sjížděla na pláže k moři a ač rozhodně není teréňák projížděla cesty, kde to ani SUV nemělo lehké. Mrzla v Alpách a pekla se v Katalánsku, kde jí také ublížili – najela nám do ní na parkovišti opilá Španělka a na zadní dveře obtiskla náhradní kolo svého teréňáku. V roce 2005 jsme s ní při první cestě na Sardinii objevili chuť Lambrusca :-) které se stalo naším nejoblíbenějším pitím.

Sandřička v Merivě na Sardinii

Prospali jsme v ní spoustu nocí, když jsme byli na cestě jen sami dva a poslouchali v ní šumění moře, bubnování deště v Alpách nebo třeba zvuky běžců u Lago di Garda. Bude se nám po ní stýskat, ale snad na ní bude Vojta hodný a procestuje s ní další země. Měj se fajn Merivko!

Jo a tady je fotka našeho nového cestovacího auta z 15.3.2009, za měsíc a půl ujeto cca 4500 km:-) K 17.6. máme najeto 12 000 km – naskakuje to moc pěkně…

Uživatelská příručka k Opelu Zafira B

Zafirou v Jindřichově

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,33 out of 5)

Loading...

3 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.